11 Haziran 2017 Pazar

Terörist Piyasası

Şu sıralar herşeyin bir "piyasası" var, biliyorsunuzdur. Parası olup, daha fazla olsun isteyenler sabah kalkarlar ve başka hiçbir işe kalkmadan hemen bu piyasalarda ne oluyor ona bakarlar.

Altının onsu bilmem kaç dolar, yuro dolar paritesi bilmemne, brent petrolün varili bilmem kaç dolar, dov cons indeksi bilmem ne...

Bu günlerde bu piyasalara yeni bir tane daha eklemek farz oldu.

Teröristler piyasası.

Öyle yatırım, ticaret falan kararlarını vermeden önce finansal marketlere, para piyasalarına, vesaire bakarken bir de bu terörist piyasasına bakmanız gerekecek.

Bu gün itibarıyla hangi ülke terörist?

Dün terörist olmayan ülke, piyasalar açıldığında sabah seansında teröristliğe yükselip, kapanışta da terörizme destek veren ülke konumuna falan düşebilir, aman dikkat.

Saddam teröristti, kitle imha silahları var diye indirdiler, çıka çıka uçurtmadan hallice bir drone çıktı. Yerine getirdikleri mezhepçi Maliki, Irak'ın yarısını İrana verdi, bunun yüzünden Işid hortladı, Maliki terörist olmadı.

Gariban iran şer ekseniydi, sonra nükleer programını bıraktı, batıyla dost oldu, orta doğunun parlayan yıldızı oldu, aney, bir gün kalktık, gene terörist olmuş.

Işid de terörist ama can düşmanı İran. Işid'in büyümesinin nedeni Şiilerle savaşması. Ama Işid'de terörist, İran da terörist.

On yıllardır kendi halinde gaz satıp, kazandığı parayı duyduğu her markaya yatıran Katar, bir sabah uyandığımızda cart terörist olmuş.

Bu katar birkaç gün öncesine kadar yapmadığı neyi yaptı da terörist oldu?

11 Eylül'de ölenlerin ailelerine, teröristleri desteklediği için tazminat ödemesini beklediğimiz Suudi Arabistan bir günde kader kurbanı, beyaz melek!

PKK terörist, PYD terörist değil. Sınırda bir Kürdü, elinde keleşiyle gezerken durdurun.

"Lan sen terörist misin?"

"Abi valla terörist değilim, PYD'liyim ben"

"Lan, sakın sen PKK'lı olmayasın?"

"Abi o nasıl söz? Vallah PYD'liyim. Al bak sana PYD muskamı göstereyim."

"Haaa. Muskan varsa demek ki PYD'lisin gerçekten. Biz de aman bu terörist falan olmasın dedikti. Haydi 🎶 lorke 🎵 lorke 🎶.."

Ama güvenmeyin bu işe, her sabah kalktığınızda bakın terörist piyasasına. Haberiniz bile olmadan, bir bakmışsınız o gün PYD terörist, PKK stratejik kuvvet. Sonra bir PKK'lıya denk gelir, ona terörist muamelesi yaparsınız, mahçup olursunuz.

Ez cümle bu işin kakası çıktı, artık bir ciddiyeti kalmadı.

Eskiden tarihi muzafferler yazar derdik, şimdilerde teröristi muzafferler tanımlar diyeceğiz.

İran terörü destekliyor, Amerika terörü destekliyor, Rusya terörü destekliyor, Türkiye terörü destekliyor, Katar terörü destekliyor, İsrail terörü destekliyor, Suudiler terörü destekliyor, Afganistan terör barındırıyor, Esed teröristlere arka çıkıyor, Maliki teröre yol açıyor, Haşimi teröre terörle karşılık veriyor, Davutoğlu El Nusra'yı destekliyor, Trump PYD'ye silah veriyor...

Sıkıldım ya! Herkes kendisinden başka herkese terörist diyor, terörü destekliyorsun diyor.

Biriniz de doğrunun işinize gelen bir parçasını değil, tümünü söyleyin de biz de anlayalım...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sadece bir "Hayır" sözcüğü

1959 yılında El Comandante, yani yoldaş Fidel, Küba’da ABD’nin kankası diktatör Fulgencio Batista’ta karşı gerçekleştirdiği devrim sonrasınd...