24 Mayıs 2024 Cuma

Strateji

Babam askerdi, ancak o asker diye savaş stratejilerini anlayabilmem gerekmiyor. Adam cerrah diye çocuğu beyin ameliyatına giremez.

Hayatımın ilk 12 yılı askeri birliklerde geçti. Ancak zamanımı savaş harekat merkezlerinde kurmaylarla değil, kantinlerde sucuklu tost yiyerek geçirdim. O yüzden bu deneyimim de strateji konusunda ahkam kesmeme yardımcı olamayacak gibi duruyor.

Ancak öyle bir maharetim var ki, onun sayesinde bu savaş işlerinde en kral kurmaya bile söylediğimi dinletebilirim.

Otuz küsür senedir kesintisiz Civilization oynarım.

Civilization sağ olsun, bu strateji işlerinde sadece Atatürk'ün önünde eğilirim. Gerisi hep zayıf kalır.

İşte bu maharetime dayanarak söylüyorum ki Ruslar Sadece Kharkiv'de değil, Kiev dahil başka yerlerde de cepheler açacak...

Ukraynalılar parçalara ayrılıp, Rus ordusu önünde yavaş yavaş eriyecek...

Ancak finalde Ruslar kafadan Odessa'ya dalacak.

Putin'in hedefi Kharkiv falan değil.

Önce Odessa, sonra Transnistria ve finalde Moldova.

Savaşı kestirmek zordur. Arada Graham, Nolan falan gibi bir iki Yahoo bir salaklık yapıp nükleer olmazsa, yada Nato'yu işin içine sokmazsa - ki bu aşamada işler bambaşka bir platforma taşınır, Putin amcamı iki sene içinde Moldova'da görürüz.

2 yorum:

  1. Korkuttun bizi Bülent bey... Dün Zelenski zaten tükendik artık anlamında bişeyler söylemiş... Bir de Ukrayna'yı alan orda durmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana kalırsa Ukrayna çoktan düştü. Sadece uzatmaları oynuyor. Putin'in orada durmayacağı muhakkak. Yakın zaman öncesinde Moldova ve Transnistria'daydım. Oralar aktif olarak Rusya, özellikle Transnistria. Odesa düştüğü gün, Transnistria'ya Rus vizesiyle gireriz artık.

      Ancak bu medeni geçinen batı Biden gibi pantolonuna kaka yapan bir bunağı yada Trump gibi bir yarı deliyi, Macron gibi boks eldivenleriyle poz veren, ergenlik çağını aşamamış bir aptalı, seçerse daha işimiz çok.

      Bütün bunlara nasılsa NATO var, hıncımızı alalım diyen Polonya gibi sersem bir hükümeti, yada bir Amerikalı indirin pantolonunuzu dediğinde, arkalarını dönüp, pantolonlarını indirecek Romanya gibi ucubik ülkeleri eklerseniz, Putin ile belki iyi olur demeye başlarız.

      Sil

Sadece bir "Hayır" sözcüğü

1959 yılında El Comandante, yani yoldaş Fidel, Küba’da ABD’nin kankası diktatör Fulgencio Batista’ta karşı gerçekleştirdiği devrim sonrasınd...