28 Haziran 2022 Salı

Amerika Ve Kürtaj

Ortaçağ 1, Bilgi Çağı 0 sevgili arkadaşlar. Amerika'da kürtaj anayasal bir hak olmaktan çıkarıldı. Bu da demektir ki, kürtajı yasal halde tutmak yada yasaklamak eyaletlere kaldı.

Bunlar hep Trump'ın bok yemesi. Adamın kendisinin dinle, ahlakla hiç bir alakası yok ama iktidara dinciler sayesinde geldiği için, biz Anayasa Mahkemesi diyoruz ama oralarda Supreme Court derler, yani mahkemelerin mahkemesine atadığı yobaz hakimler bu kararı verdi.

Sanki bu karardan sonra Amerika'da kürtaj bitecek…

Nah bitecek.

Çok parası olanlar kürtaj olmak için İsviçre'ye gelecekler. Ehven zenginler ülkede hala kürtajın serbest olduğu eyaletlere uzanacaklar. Yoksullar ise merdiven altı kasaplara…

Daha çok anne ölecek, doğan bebek sayısında da bir artış olmayacak. Kürtaj yaptıracak olan zaten yaptıracak.

Derdim kimsenin inancı değil. Kendi karım dinine bağlı biri, ben değilim, mutlu mutlu yaşıyoruz. Ancak her inanca saygım var. Burada sorunum dinine saplantılı yobazların, dinine saplantılı olmayan aydınların yaşamlarını değiştirmeleri.

Amerika'nın kendi tarihi kürtajın yasaklandığı dönemlerdeki trajedilerle dolu. Geçenlerde Michael Crichton'ın A Case Of Need kitabını paylaşmıştım sizlerle. Orada bol bol örnek vardı.

Din, insanın kendisi ile tanrısı arasındaki bir ilişki. Başka insanların aynı şekilde düşünüp, davranmasını gerektirmiyor.

Amerika çoğunluğunun yobaz denecek kadar muhafazakar olduğu bir ülke. Buna bir de çok yakında çoğunluk olacak orta ve güney Amerikalı karanlık Katolik göçmenleri eklerseniz, Hristiyanlığın Suudi Arabistan'ı olmaya aday bence.

Amerika bunun bedelini bağıra bağıra kendisi ödeyecek. Tıpkı bugün ülkemin ödediği gibi.

Arzuhalim budur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sadece bir "Hayır" sözcüğü

1959 yılında El Comandante, yani yoldaş Fidel, Küba’da ABD’nin kankası diktatör Fulgencio Batista’ta karşı gerçekleştirdiği devrim sonrasınd...