Bir peyniri Abondance diye etiketleyebilmek için sadece yapım tekniklerine uymak yetmiyor. Peynirin yapıldığı sütün - ki inekten çıktığı gibi kullanılırmış, öyle pastörize steilize falan değil, bu bölgedeki özel bir inek sürüsünden gelmesi gerekiyormuş.
Ben ne olduğunu bilerek ilk kez geçen Pazar, oralarda yaşayan bir arkadaşın evinde yedim. Hatun kişi tabi ki tabiyeti gereği, ona uyacak şarap, vesaire ile diğer peynirlerle hangi sırada yeneceğini gözeterek mükemmel bir servis yaptı bize.
Bu peynir sadece mükemmel bir lezzet değil, üstüne bizim damak tadımıza da fazlasıyla uymakta.
Şu anda ise bir İspanyol şarabı ile flört ediyor minik masamda.
Bon Apetit 🧀🍷😋
Abondance |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder